Francisco Pérez

Francisco A. Pérez-Ferrer naix a Alicante, en 1.976.

Començà els seus estudis musicals a l'edat de vuit anys, encara que no es fins als 11 quan, per primera volta, fa sonar una trompeta, el que no li impedeix, a pesar de la edat tardía, prodigarse com a bon músic.

A l'edat de 16 anys (1.993) guanyà una plaça a la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (J.O.N.D.E.), que mantindrá fins 1.997, compartint l'escenari amb les figures més renombrades del panorama musical internacional (Antoni Ros-Marbà, Christian Zacharias, John Williams...) actuant als millors escenaris espanyols i europeus (Auditori Nacional -Madrid-, Auditori Nacional de Catalunya, Palau de la Música de València, Royal Albert Hall de Londres...).

Simultániament a la seva activitat en la J.O.N.D.E., i a pesar de la seva juventut, actuà com a músic lliure (freelance) en diverses orquestres en Europa (Fine Arts Sinfonia, de Londres...).

Desde 1.996 ocupà la plaça de Trompeta Solista de l'Orquesta Simfònica d'Alacant, càrrec que deixà per motius professionals al 1.999.

Al 2.002 y 2.003 fou contractat per Universal Studios, com a membre de la Dixie Band i també per a liderar la seva Big Band.

Al 2.004 obté la plaça de Trompeta Solista a l'Orquestra Sinaloa de les Arts -Orquestra de l'Estat de Sinaloa, Méxic-, la cual abandonà per a dedicarse professionalment al que sempre fou el seu hobbi: el diseny i construcció de trompetes antigues.

Com a final d'aquest breu curriculum, hem de comentar que fou convidat per la Gewandhaus Orchester de Leipzig i tanmayeix fou convocat a l'audició per a cobrir la vacant de Trompeta Solista (Adolph "Bud" Herseth chair) de la Chicago Symphony Orchestra en 2.003 y 2.004.

Recentment ha rebutjat continuar a la seva posició de Tutor de la Royal Oman Symphony.

Ademés del Títol de Professor Superior de Trompeta, ha realitzat diverssos Màster, entre ells, el de Construcció de Instruments de Vent-Metall.

 

GRAVACIONS

 

© Francisco Pérez, MMIV

www.Baroque-Trumpets.com